Acord Intre Bancile De Stat Si Patronate Pentru Oferirea De Credite Si Garantii Firmelor

Eximbank, CEC Bank, Fondul de Garantare a Creditului Rural, Fondul National pentru IMM-uri (FNIMM) si patronatele AOAR, ANEIR si CNIPMMR au incheiat un parteneriat pentru sprijinirea firmelor din Romania, in contextul crizei economico-financiare.
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR) reprezinta organizatiile viitorilor beneficiari ai acestui acord, conform NewsIn.

Pentru imbunatatirea accesului la finantare al IMM-urilor, cele doua banci - Eximbank si CEC Bank - colaboreaza cu FNIMM, care poate garanta maximum 80% din valoarea finantarilor pe termen mediu si lung acordate de cele doua banci, inclusiv pentru participarea IMM-urilor la proiecte cofinantate din fonduri europene.

Prin protocolul intre Eximbank si FNIMM, se co-garanteaza si creditele pentru realizarea de proiecte de investitii si scrisorile de garantie bancara acordate IMM-urilor.

Astfel, valoarea garantiei acordate de Eximbank poate fi de maximum 50% din credit, acelasi procent fiind valabil si in cazul garantarii de catre fond. Prin acordul dintre CEC Bank si FNIMM, se poate garanta intre 50% si 80% din valoarea creditelor acordate de banca pentru proiecte in agricultura.

Atat CEC Bank cat si Eximbank sunt banci detinute de stat.

Sursa : DailyBusiness
 
Publicat la : 2009-01-29
 
Stiri Financiar Bancare
 
EUR 4.1208 0.5064
USD 2.8347 0.554
CHF 3.2484 0.9628

Valorile sunt afisate la
Cursul BNR al zilei.
 
Curs valutar banci
 
Convertor Valutar BNRLa cursul din 2011-05-06

 
 
Convertor Valutar Banci

 
 
Email: