BCR: Erste Continua Sa Ne Acorde Sprijin Financiar Si Nu A Solicitat Rambursari Anticipate

Erste, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), continua sa asigure finantarea bancii, in functie de necesitati, si nu a facut vreo solicitare de rambursare anticipata a liniilor de credit acordate filialei din Romania, anunta un comunicat BCR, emis vineri.
Comunicatul BCR vine ca o replica la scaderea puternica a cotatiilor actiunilor Erste pe piata austriaca de capital.

Banca este pregatita sa acorde in continuare credite, atat in lei cat si in euro, catre clienti, si sa finanteze "toate proiectele de afaceri de buna calitate, viabile", dupa cum a declarat Wolfgang Schoiswohl, consilier al comitetului executiv BCR pe linia de afaceri corporate.

Aceasta abordare este sustinuta fara rezerve de banca-mama, Erste Group, atat pe segmentul retail, cat si pe cel al companiilor, se mai precizeaza in comunicat.

Wolfgang Schoiswohl a mai spus ca activitatea curenta a bancii arata ca aceasta dispune de o buna lichiditate in euro, ca si in lei.

Astfel, soldul creditelor acordate de BCR a avut in ultimul trimestru al anului trecut o evolutie peste media sistemului bancar, banca inregistrand in noiembrie 2008 cresteri ale cotei de piata atat pe segmentul credite retail ( 0,5%), cat si pe cel corporate ( 0,4% fata de septembrie).

Sursa : DailyBusiness
 
Publicat la : 2009-01-24
 
Stiri Financiar Bancare
 
EUR 4.1208 0.5064
USD 2.8347 0.554
CHF 3.2484 0.9628

Valorile sunt afisate la
Cursul BNR al zilei.
 
Curs valutar banci
 
Convertor Valutar BNRLa cursul din 2011-05-06

 
 
Convertor Valutar Banci

 
 
Email: