BNR: Suntem Pregatiti Sa Prevenim Miscari Destabilizatoare Ale Leului

O anumita ajustare a cursului de schimb este necesara, dar deprecierea excesiva a leului care nu e justificata in raport cu fundamentul economic al tarii trebuie evitata, BNR fiind pregatita sa actioneze pentru a preveni miscari destabilizatoare ale leului, a declarat luni Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.
Acesta a mentionat ca recent BNR s-a intalnit cu bancile centrale ale statelor din Europa Centrala si de Est care practica un regim de flotare controlata a cursului, respectiv Republica Ceha, Polonia si Ungaria, pentru a studia problema deprecierii din ultimul timp a monedelor nationale.

Isarescu a subliniat ca deprecierea monedelor nationale este normala pentru tari care au un deficit de cont curent mare si care au exporturi orientate in special catre zone afectate puternic de criza.

Cu toate acestea, deprecierea monedelor nationale peste nivelul justificat de fundamentele econumice poate deveni extrem de daunatoare, asa incat bancile prezente la reuniune au luat decizia de interveni prin mecanismele de politica monetara pe care le au la dispozitie pentru a preveni scaderea drastica a monedelor.

Sursa : DailyBusiness
 
Publicat la : 2009-02-23
 
Stiri Financiar Bancare
 
EUR 4.1208 0.5064
USD 2.8347 0.554
CHF 3.2484 0.9628

Valorile sunt afisate la
Cursul BNR al zilei.
 
Curs valutar banci
 
Convertor Valutar BNRLa cursul din 2011-05-06

 
 
Convertor Valutar Banci

 
 
Email: