Geoana: FMI Va Solicita Bancilor Straine Sa Nu-Si Retraga Finantarile Din Romania

Finantarea de la FMI ar putea ajunge in Romania in luna mai, iar Fondul va insista pe langa bancile straine ca acestea sa nu-si retraga banii din tara, a declarat luni Mircea Geoana, presedintele Senatului.
La sfarsitul unei intalniri dintre o delegatie a Partidului Social Democrat si una a Fondul Monetar International (FMI), Geoana a spus ca PSD a propus Fondului sa insiste pe langa bancile straine sa se angajeze ca nu-si retrag banii din Romania consemneaza NewsIn.

"Noi am considerat ca este important ca sistemul bancar care opereaza in Romania sa aiba acest angajament formal, dar a existat o anumita ezitare ca acest lucru sa devina o parte obligatorie a Acordului", a spus Geoana.

"Acest lucru a fost depasit in aceasta dupa-amiaza si vreau sa spun ca pentru noi, problema creditarii economiei reale este problema cea mai importanta, pe langa problema sociala", a adaugat presedintele Senatului.

Mircea Geoana a sustinut chiar ca s-a gasit un mecanism care sa corespunda preocuparilor PSD si ca FMI va discuta cu bancile sa reporneasca creditarea in Romania.

Sursa : DailyBusiness
 
Publicat la : 2009-03-24
 
Stiri Financiar Bancare
 
EUR 4.1208 0.5064
USD 2.8347 0.554
CHF 3.2484 0.9628

Valorile sunt afisate la
Cursul BNR al zilei.
 
Curs valutar banci
 
Convertor Valutar BNRLa cursul din 2011-05-06

 
 
Convertor Valutar Banci

 
 
Email: