Raiffeisen: Conditiile Din Piata Ne Fac Sa Renuntam La Finantarea Proiectelor Imobiliare

Raiffeisen Bank Romania va renunta la finantarea proiectelor imobiliare, anul acesta si in 2009, daca nu va observa imbunatatirea conditiilor pietei, in prezent stopand si proiectele pe care le avea in pregatire in vara, a spus Marinel Burduja, prim-vicepresedintele bancii.
Banca a anulat finantarile proiectelor imobiliare pe care le planuia la finalul acestei veri, in valoare de 600 milioane euro. Portofoliul de credite pe acest segment al bancii a ramas la nivelul de la sfarsitul verii, de 400 milioane euro, a spus Burduja, pentru NewsIn.

"Atata timp cat nu mai exista cerere la fel de mare, nici Raiffeisen Bank nu mai finanteaza. Am ales sa ramanem la proiectele pe care le-am aprobat deja", a adaugat prim-vicepresedintele bancii.

Totodata, Burduja a anuntat ca investitiile in proiectele imobiliare nu mai sunt o prioritate pentru Raiffeisen Bank nici in 2009.

"Vom finaliza aceste investitii aprobate, dar nu incepem alte proiecte nici anul viitor, daca actualele conditii din piata nu se vor imbunatati. Am putea finanta daca va fi o cerere mai mare, insa vom fi prudenti", a spus Burduja.

In prezent, finantarile bancii indreptate spre proiecte imobiliare reprezinta aproximativ 20% din portofoliul de credite, iar din acestea, 60% sunt investitii in suprafete comerciale sau cladiri de birouri.

Sursa : dailybusiness
 
Publicat la : 2008-11-19
 
Stiri Financiar Bancare
 
EUR 4.1208 0.5064
USD 2.8347 0.554
CHF 3.2484 0.9628

Valorile sunt afisate la
Cursul BNR al zilei.
 
Curs valutar banci
 
Convertor Valutar BNR



La cursul din 2011-05-06

 
 
Convertor Valutar Banci

 
 
Email: