Weiss, Seful RBS: Vanzarea Bancii Se Va Finaliza In A Doua Parte A Anului

Vanzarea RBS Romania se va fi finaliza, cel mai probabil, in a doua parte a acestui an, dar daca pretul oferit nu va fi satisfacator, finalizarea ar putea fi amanata, a spus, marti Peter Weiss (foto), presedintele RBS Romania.
"Vrem sa vindem banca la un pret realist. Nu va fi o vanzare la orice pret. Grupul RBS este foarte multumit de evolutia bancii din Romania si exista posibilitatea sa nu continuam procesul de vanzare sau sa amanam tranzactia daca pretul nu este cel dorit", a explicat Weiss, citat de NewsIn.

Intrebat care ar fi profilul cumparatorului, acesta a declarat ca banca intentioneaza sa isi vanda toate operatiunile, deci cumparatorul ar trebui sa fie interesat de toate diviziile acesteia - corporate, retail si clienti institutionali.

Weiss a precizat ca banca a inregistrat in 2008 un profit mai mare ca in anul precedent, fara a da insa alte detalii referitoare la rezultatele financiare.

Presedintele RBS Romania se asteapta la o incetinire a activitatii bancare, in acest an, la nivelul intregii piete romanesti.

"In acest an, cresterea va fi mult mai mica decat ne-am obisnuit, cel putin pe piata creditului. Ma astept la o stagnare in urmatoarele luni. Clientii - atat companiile, cat si populatia - au o atitudine mult mai conservatoare si mi se pare o abordare foarte corecta", a mai spus Peter Weiss.

RBS a scos la vanzare o serie de subsidiare, RBS Romania fiind inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare.

Sursa : dailybusiness
 
Publicat la : 2009-04-28
 
Stiri Financiar Bancare
 
EUR 4.1208 0.5064
USD 2.8347 0.554
CHF 3.2484 0.9628

Valorile sunt afisate la
Cursul BNR al zilei.
 
Curs valutar banci
 
Convertor Valutar BNRLa cursul din 2011-05-06

 
 
Convertor Valutar Banci

 
 
Email: